URSUL E ÎN SAT. CUM PROCEDĂM ? Iată răspunsul ISU, IPJ, DSV ȘI PREFECTURII

0
515

Cum ar reacţiona autorităţile din Buzău în cazul în care în judeţul Buzău ar apărea o situaţie similară celei de la Sibiu, unde un urs s-a plimbat mai multe ore pe străzile oraşului. Există tranchilizant? Cine ar trebui să îi administreze acest tranchilizant animalului? Sunt întrebări la care reporterul TV Buzău a încercat astăzi să primească un răspuns. Prima instituţie apelată a fost Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.
Așadar Inspectoratul pentru Situații de Urgență nu se ocupă de urs, ci doar de eventualele victime ale animalului. Reporterul Tv Buzău a încercat apoi la Inspectoratul Județean de Poliție.
Așadar nici polițiștii nu se ocupă de urs și de anihilarea acestuia, ci doar îi îndepătează pe oameni din zonă. Periplul pe la instituțiile bănuite a avea legături cu un astfel de caz a continuat la Direcția Sanitar Veterinară. Numai că niciunul dintre angajații instituției nu a dorit să ofere o declarație în fața camerei de luat vederi.
În final, reporterul TV Buzău a bătut si la poarta prefecturii. Doamna prefect a aunțat că într-o astfel de situație trebuie întrunită o comisie.
Concluzia acțiunii autorităților după toate aceste declarații cu siguranță ați tras-o și dvs. Cea a reporterului e că în cazul apariției unui urs într-una din localitățile județului localnicii trebuie să se roage la Dumnezeu ca ursul să fie blând și eventual ușa să țină.

Andrei Pițigoi,

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ