Ursulet de jucărie pentru un copil din Turcia

0
8

Buzoienii, solicitați să participe la campania umanitară
La scurt timp după ce a fost operaționalizat punctul de colectare al ajutoarelor pentru victimele cutremurului din Turcia, buzoienii au început în număr din ce în ce mai mare să răspundă pozitiv la apelul autorităților. Zi de zi sunt aduse haine groase și produse de strictă necesitate. Copiii sinistrați din Turcia au cele mai mari nevoi. De la haine, la produse de igienă dar și jucării. Un buzoian s-a gândit să aducă un ursuleț care să ajungă la un copil, pentru a-i mai ridica moralul după tragedie.
Campania a fost inițiată de către șeful secției Dermatovenerologie din cadrul Spitalului Județean Buzău, un medic de origine turcă. Merge Oruc locuiește în România din anul 1995, a obținut cetățenia română iar în urma cu un an a fost numită în funcția de conducere a secției. Povestește că a decis să vina în sprijinul sinistraților după ce mai mulți colegi și-au pierdut viața în urma cutremurelor.
Oamenii pot dona de la produse de strictă necesitate, la articole vestimentare, corturi sau butelii cu gaz.
Astfel, buzoienii sunt solicitați să întindă o mână de ajutor victimelor teribilelor cutremure care au lovit Turcia lăsând în urmă mii de persoane decedate sau rănite grav.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ