VACANŢELE DE ALTĂDATĂ, LA MUZEU

0
149

Nostalgia vacanţelor din urmă cu zeci de ani a fost trăită astăzi de cei care au trecut pragul Muzeului Judeţean, unde, a fost vernisată expoziţia ”Vacanțe și concedii în perioada comunistă”. În sala de expoziţii temporare, sunt prezentate obiecte de camping, de îmbrăcăminte, jucării şi alte obiecte care amintesc de vacanţele în communism.
Un moment mult așteptat este perioada vacanțelor și a concediilor. Atât astăzi, cât și în perioada comunistă, relaxarea și distracția în această perioadă a anului reprezintă un moment de bucurie atât pentru copii cât și pentru adulți. La mare sau la munte, în hotel sau la cort, cu trenul sau cu mașina concediul are o semnificație aparte. Bucuria acelor vacanţe din trecut este redată în expoziţia ”Vacanțe și concedii în perioada comunistă”. Expoziţia deschisă astăzi la Muzeul Judeţean, oferă vizitatorilor ocazia să vadă, ori să revadă obiecte ce erau nelipsite din concediile românilor de acum 30-40 de ani, obiecte de camping, de îmbrăcăminte, jucării şi orice alte obiecte care amintesc de vacanţele în comunism.
Dacă acum 30-40 de ani limitați de resurse, de oferte și de posibilitățile de informare, părinții și bunicii noștri aveau parte de vacanțe memorabile, astăzi site-urile de profil, precum și plaja largă de oferte ne asigură alte posibilități. Cu toate acestea, concediul este unul dintre momentele de bucurie maximă de peste an, iar reprezentanţii Muzeului Judeţean îi invită pe buzoieni să retrăască istoria și îşi amintească ”cum era o dată”.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ