VACCINAREA, SOLUȚIA DE A INTRA ÎN NORMAL

0
40

CAMPANIA NAŢIONALĂ „VACCINARE ŞI TESTARE PENTRU ÎNVĂŢARE” A AJUNS LA BUZĂU
Întâlnire importantă, joi dimineață în sala mare a Consililului Județean. Un reprezentan al Ministerului Educației a participat alături de șefii autorităților județene și de la Direcția de Sănătate Publică, la o discuție cu privire la situația critică în care se află, de aproape un an și jumătate, dascălii și elevii din județul Buzău. Demersul face parte din Campania Naţională „Vaccinare şi testare pentru învăţare”, care are ca scop informarea elevilor, a cadrelor didactice şi a părinţilor, privind importanţa vaccinării personalului din învăţământ , a testării rapide a elevilor şi a angajaţilor din sistemul educaţional. Acestea sunt soluțiile pentru ca școala să se poată desfăura, în clasă , față în față.
Campania Națională „Vaccinare şi testare pentru învăţare a ajuns și la Buzău. Aproximativ 50 de directori de şcoli din județ, alături de reprezentanți ai Sindicatului Învățământului Preuniversitar, cât și de cei ai părinților și elevilor au participat, joi dimineață, la o întâlnire cu reprezentanul Ministerului Educației Zoltan Kallos. La discuții au participat și șefii autorităților locale, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu și subprefectul Viorel Holban. Aceștia susțin vaccinarea și consideră ce e singura cale de a reveni la o societate normală. Secretarul de stat din Ministerul Educației, a prezentat campania inițiată de către Ministerul Educației alături de inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Ionel Meiroșu.
Primarul municipiului Buzău a venit cu o soluție pe care a prezentat-o reprezentantul ministerului Educației.
După ce a prezentat un bilanț al relizărilor în învățământ, la nivelul județului Buzău, inspectorul general, Ionel Meiroșu şi-a îndemnat colegii să se vaccineze.
În cadrul acestei întâlniri s-au analizat şi alte probleme de interes: pregătirea pentru susţinerea examenelor naţionale şi a activităţilor remedíale, organizarea simulărilor la nivel judeţean, plata burselor pentru elevi, precum şi alte probleme specifice, de interes pentru elevi, studenţi şi personalul din sistemul educaţional.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ