VACCINAT ȘI REINFECTAT

0
13

Un handbalist portughez din echipa HC Buzău, reconfirmat covid
Un handbalist al echipei HC Buzău a fost depistat cu coronavirus, după ce a fost vaccinat cu serul Johnson&Johnson. Autorităţile sanitare au precizat că bărbatul nu prezintă complicații sau simptome și a fost pus în izolare pentru 14 zile.
Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău, s-au înregistrat 3 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și un caz de reinfectare. Pacienții au vârste cuprinse între 4 ani și 30 de ani, iar la acest moment sunt în desfășurare anchete epidemiologice. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Buzău, bărbatul reinfectat a fost declarat pozitiv pe teritoriul altui județ în luna octombrie a anului trecut și a fost vaccinat cu Johnson&Johnson în luna iunie 2020. Potrivit autorităților sanitare, este vorba despre un handbalist de origine portugheză.
Bărbatul a fost evaluat la Unitatea de Primiri Urgenţe, este asimptomatic, a primit tratament corespunzator și acum este izolat la domiciliu. Bărbatul a fost reconfirmat cu coronavirus după ce a fost testat înainte de antrenament. La acest moment nu se cunoaște dacă este vorba despre varianta Delta și au fost trimise probe pentru secventiere.
Potrivit antrenorului HC Buzău, club din care internaționalul portughezul face parte, nu există pericolul ca ceilalți jucători să se infecteze pentru că nu au luat legătura cu el.
De la debutul pandemiei și până în prezent în județul Buzău au fost confirmate pozitiv cu coronavirus 12.595 de persoane, 12.146 s-au vindecat, iar 439 de oameni și-au pierdut viața.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ