VAL DE AFECȚIUNI RESPIRATORII! Buzoienii de tem și se vaccinează antigripal

0
44

Schimbările bruște de temperatură au determinat creșterea numărului de afecțiuni respiratorii. Buzăul nu se numără printre județele în care și-a făcut apariția gripa. Cu toate acestea numărul virozelor și cel al pneumoniilor este pe un trend crescător.
În același timp, Direcția de Sănătate Publică Buzău continuă campania de vaccinare împotriva gripei. Buzoienii se tem de îmbolnăviri și se duc la cabinetele medicilor de familie unde solicită serul de imunizare. Vestea bună este că stocurile fac față solicitărilor și între timp contestatarii campaniei au început să înțeleagă rostul imunizării.
Pe lângă afecțiunile respiratorii, medicii se mai confruntă și cu o altă boală contagioasă. La sfârșitul anului trecut, în județul Buzău au fost confirmate și câteva cazuri de rujeolă. Între timp, numărul suspiciunilor a crescut.
Pentru a preveni epidemiile afecțiuni respiratorii, în special în rândul elevilor, Direcția de Sănătate Publică a anunțat că, odată cu deschiderea școlilor, va debuta și triajul epidemiologic. Fiecare elev care va prezenta simptome de îmbolnăvire va fi trimis acasă pentru a nu risca sănătatea întregii colectivități.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ