VAL DE DEBRANȘĂRI

0
268

Val de debranșări de la sistemul centralizat de încălzire. Reprezentanții Regiei Autonome Municipale se așteaptă la o cerere mare din partea buzoienilor de a se debranșa. Cei mai mulți se tem de costurile mari pentru încălzire, mai ales că, de iarna viitoare, se anunță noi majorări de preț la gigacalorie.
Odată cu scumpirea gigacaloriei, buzoienii s-au trezit cu facturi considerabil mai mari la încălzire. Cei care locuiesc în apartamente cu două camere au avut de plată și 500 de lei pe lună pentru căldură, o sumă greu de suportat pentru mulți buzoieni. Din acest motiv, reprezentanții Regiei Autonome Municipale se așteaptă la un val de cereri de debranșare, odată cu oprirea furnizării agentului termic.
Din estimările reprezentanților Regiei Autonome Municipale, este foarte posibil să se înregistreze câteva mii de cereri de debranșare. Oamenii vor alege să își monteze centrale termice de apartament pentru a avea costuri mai reduse. În același timp, veștile venite dinspre Primărie nu sunt deloc bune pentru abonații RAM. Primarul Constantin Toma anunță că, din sezonul rece viitor, prețul gigacaloriei va fi majorat.
În prezent, la sistemul centralizat de încălzire mai sunt racordate aproape 12 mii de apartamente din municipiul Buzău.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ