Fluxul de pacienţi este extrem de mare în ultimele 2-3 săptămâni
Personalul medical care lucrează cu pacienţi infectaţi cu Sars Cov 2 este extenuat. Numărul de cazuri este tot mai mare, în ultima perioadă, iar la nivelul unităţilor medicale din judeţ s-a produs un blocaj, întrucât nu mai sunt locuri la oxigen.
Situația fără precedent în care ne aflăm, de peste un an, i-a dus în pragul epuizării pe medici şi asistenţi. Medicul Nicoleta Bîrcă, şef al Secției Pneumologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a vorbit, într-un interviu despre situația actuală şi evoluţia pandemiei.
Din datele publicate zilnic de Direcţia de Sănătate Publică Buzău, se observă o creştere a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus. Medicii spun că pacienţii suferă de forme severe şi mulţi dintre ei sunt dependenţi de oxigen.
Pacienţii infectaţi cu virusul SARS COV 2 cu forme medii, severe pot rămâne cu multe sechele în primul rând pulmonare, mai spune medicul Nicoleta Bîrcă. O parte dintre ei pleacă dependenţi de oxigen o perioadă lungă de timp şi pot rămâne cu sechele cardiace, sechele neurologice importante.
În ceea ce priveşte finalul pandemiei, medicul pneumolog este de părere că, probabil că se va produce imunizarea în masă, Până atunci, însă, este important să respectăm măsurile: purtarea măştii şi evitarea aglomeraţiilor. De asemenea se recomandă testarea la primele semne de viroză pentru că doar testul covid ar putea face diferenţa între o viroză obişnuită şi o infecţie cu SARS COV 2.
Laurenţiu Marinov