VAL DE ÎMBOLNĂVIRI, ÎN RÂNDUL COPIILOR

0
1827

Schimbările bruște de temperatură, dar și revenirea copiilor în colectivități au adus primul val de viroze digestive și respiratorii din acest sezon. Cei mai afectați au fost copiii, care s-au prezentat la doctor cu diferite forme de boală. Unii dintre ei au fost grav afectași, motiv pentru care au avut nevoie de internare în spital.
Aglomerație mare, în această perioadă, pe secția de Pediatrie a Spitalului Județean. Atât vremea schimbătoare, cât și revenirea în colectivități au trimis la doctor zeci de copii. Odată cu începrea școlii, a crescut numărul virozelor respiratorii, cele digestive prezentând o stagnare. Unii dintre copiii care au ajuns la medic au prezentat forme mai grave de boală, jumătate dintre cei ajunși la spital, necesitând și internare.
În funcție de gravitatea virozelor, simptomele sunt rinoree, respirație îngreunată, tuse seacă, febră și se poate ajunge chiar până la convulsii, în cazul febrei foarte mari. Medicii pediatri atrag atenția asupra formelor de prevenție care se impun pentru siguranța celor mici.
Nici în cazul adulților nu au lipsit cazurile de viroze, însă ponderea acestora este mai scăzută, iar formele de boală au fost ușoare.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ