VALABILITATE PRELUNGITĂ PENTRU CERTIFICATELE DE HANDICAP

0
443

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a hotărât să prelungească valabilitatea mai multor documente ce urmează să expire în perioada în care pe teritoriul României este decretată starea de urgenţă. Prelungirea este valabilă până la încetarea stării de urgență.
Ca urmare a emiterii de către Președintele României a decretului privind instituirea stării de urgență, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a hotărât ca mai multe acte a căror valabilitate expiră în perioada următoare să îşi prelungească valabilitatea. Este vorba despre certificatele de încadrare a copilului într-un grad de handicap și atestatele de asistent maternal eliberate de comisia pentru protecția copilului, precum și certificatele de încadrare în grad și tip de handicap eliberate de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap a căror valabilitate expiră în perioada de urgență declarată. Pentru toate aceste documenete se prelungeşte valabilitatea până la încetarea stării de urgență.
Totodată DGASPC a decis că programul de lucru cu publicul se va derula în intervalul orar 08.00-10.00 de luni până vineri, la ghișeul unic din str. Bistriței nr 41 și doar pentru situații absolut necesare și urgente care presupun interacțiunea directă cu un specialist. Pentru toate celelalte situații pot fi utilizate toate căile de comunicare: telefon, e-mail, sms, apel video, postă etc. Se mențin restricțiile cu privire la accesul în unitățile de asistență socială ale D.G.A.S.P.C. Buzău. În funcție de specificul fiecărui serviciu, reprezentanții instituţiei utilizează în relația cu beneficiarii căile de comunicare la distanță disponibile. Serviciile sociale de intervenție in regim de urgență sunt asigurate de D.G.A.S.P.C. împreună cu instituțiiile și autoritățile competente. Având în vedere situația dificilă pe care o traversăm, toate serviciile din cadrul D.G.A.S.P.C. Buzău își reorganizează activitatatea pentru a putea răspunde nevoilor sociale ale beneficiarilor.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ