VALUL DE FRIG ADUCE CONTROALE DE LA ITM

0
51

Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău anunță că în aceste zile, cu temperaturi scăzute, inspectorii se vor afla pe teren, în cadrul unei campanii tematice prin care angajatorii vor fi verificați dacă pun în practică măsurile de protejare a salariaților care lucrează la temperaturi scăzute. Potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia  angajaților, temperaturi scăzute extreme sunt cele considerate sub – 20°C sau, corelate cu condiţii de vânt intens, pot fi echivalate cu acest nivel. Astfel, angajatorii trebuie să asigure măsuri minime pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber, respectiv reducerea timpului de muncă și acordarea de pauze pentru angajați și amenajarea unor locuri unde aceștia să se încălzească.

Angajatorii care nu pot asigura condițiile de muncă impuse anterior de inspectorii de muncă, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor, vor lua măsurile dispuse în actul normativ ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia salariaților.

Reprezentanții ITM Buzău spun că din experiența anilor trecuți, de regulă, angajatorii respectă normele impuse de actul normativ, însă pentru cei care vor fi depistați că nu au pus în practică aceste obligații, amenda pornește de la 1.500 la 2.500 de lei.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ