VÂNĂTOARE DE MISTREŢI, SUB SUPRAVEGHERE

0
168

Toţi mistreţii existenţi pe fondurile de vânătoare vor fi inventariaţi, iar efectivele vor fi transmise Direcţiei Sanitar-Veterinare. Asta au decis membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul Planului de măsuri pentru prevenirea apariţiei unor focare de pestă porcină africană pe teritoriul judeţului Buzău.
După orice partidă de vânătoare, medicul veterinar asistent va efectua examenul clinic şi va preleva, ambala şi expedia probe pentru laborator. Conform Planului de măsuri pentru prevenirea apariţiei unor focare de pestă porcină africană, recent aprobat în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, vânătorii sunt direct răspunzători şi sunt obligaţi să prezinte pentru examenul clinic şi pentru prelevarea de probe, toţi mistreţii împuşcaţi şi să păstreze vânatul, în spaţii de păstrare a vânatului, dotate cu instalaţii de refrigerare, până la aflarea rezultatului de laborator.
Potrivit Planului de măsuri, este interzisă abandonarea la întâmplare, în pădure, a resturilor provenite de la animalele vânate, pentru a nu veni în contact cu insectele şi animalele sălbatice. Responsabilii fondurilor de vânătoare sunt responsabili şi au obligaţia să anunţe imediat medicul veterinar sau D.S.V.S.A. Buzău depistarea, pe fondul de vânătoare, a mistreţilor bolnavi, morţi sau răniţi urmare a accidentelor rutiere. Vânătorii care vor duce acasă carcasele de porci mistreţi au obligaţia să nu înstrăineze carnea şi să nu administreze în hrana porcilor din gospodărie resturi provenite de la porcii mistreţi vânaţi.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ