VÂNZARE SLABĂ ÎN PIAȚA DE FLORI

0
132

Îneputul lunii martie înseamnă pentru mulți florari o perioadă aglomerată. Dar profitabilă. Pandemia a pus, însă, pe butici multe afaceri din domeniu. La piața de flori din centrul orașului, oamenii vin, se uită, întreabă prețul …și pleacă. Pe de altă parte, nici concurența, anume comercianții care au tarabe pe platoul Dacia , nu se laudă cu un profit prea mare. Chiar dacă există vad comercial și prețurile au rămas aceleași, se pare că domnii nu au în buget bani prevăzuți pentru buchete de flori.
Aceasta e atmosfera în piața de flori din centrul municipiului. Micii comercianți și producători sunt dezamăgiți de vânzările de la începutul lunii martie. Mai mare este vânzarea la coroanele de flori … spun mulți. Tincuța Bratu, florăreasă de meserie, este foarte revoltată pe autorități pentru că au lăsat pe Platoul Dacia și producători de flori. Acest lucru a făcut să scadă vânzarea florilor în piață.
Prețul florilor a rămas același ca în anii trecuți deși cheltuielile sunt mai mari, spun florarii.
La o scurtă incursiune pe Platoul Dacia, unde sunt așezate căsuțele pentru vânzarea florilor și a cadourilor nu se observă agitație prea mare. Și aici, oamenii vin, se uită și pleacă . Pentru Georgiana este primul an în care aduce la vânzare ornamente din flori uscate făcute de ea, cu multă migală și talent. Este dezamăgită de vânzare, dar speră la zile mai bune.
Prețul unui ornament pleacă de la 50 lei, iar avantajul îl constituie faptul că timpul nu îl deteriorează. Astfel, va rămâne o amintire deosebită pentru cea care îl va primi. Ideea a plecat de la un cadou primit chiar de ea, cu câțiva ani în urmă.
Chiar dacă vânzarea este slabă, micii producători speră să își recupereze investițiile.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ