VÂNZAREA DE PORCI, DOAR CU DOCUMENTE

0
698

Crăciunul de anul acesta va fi diferit. Tradiția legată de sacrificarea porcului este modificată din cauza apariției pestei porcine africane. Gospodarii care au crescut porci nu au voie să comercializeze carnea decât cu analize efectuate la suine, iar cumpărătorilor nu le este permis transportul de carne. În plus, nici dacă primiți carne de porc de la rude din zona rurală, nu aveți voie să o aduceți în municipiu.
Pesta porcină africană strică tradițiile legate de tăierea porcului de Crăciun. Pentru anul acesta au fost impuse reguli noi, destul de stricte. Pentru că târgurile sunt închise, buzoienii care vor să achiziționeze porci din gospodării trebuie să știe că vânzătorul va trebuie să efectueze mai multe analize animalului, iar scarificarea trebuie făcută într-un abator.
Mulți dintre buzoieni obișnuiesc, în perioada Sărbătorilor, să primească de la rudele de la țară carne de porc. Însă, conform regulilor instituite de Direcția Sanitar Veterinară, aceasta nu poate fi transportată în oraș. Cei care vor fi prinși cu carne de porc în portbagaj vor rămâne fără produse. În plus, vor suporta costurile de incinerare.
Cei care au crescut porci în gospodării și îi vor sacrifica așa cum spune tradiția, vor avea voie să consume carnea în propriile case. Medicii veterinari recomandă efectuarea examenul trichineloscopic la animalele sacrificate pentru consum.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ