Vânzătorii de carte, pe cale de dispariție

0
13

Se solicită intervenția administrației locale
Modernizarea Pieței Dacia din municipiul Buzău a pus pe butuci vânzarea de carte. După ce și-au petrecut zeci de ani, comercializând cărți și reviste buzoienilor, vânzătorii ambulanți au fost puși dintr-o dată în ipostaza de a renunța la micile afaceri. Nu le-a fost oferită nicio opțiune motiv pentru care un curent cultural în alte orașe devenit tradițional, la Buzău a murit subit. Din acest motiv, unii dintre consilierii locali au solicitat administrației să ia măsuri pentru a-i sprijini pe vânzătorii de carte.
Zeci de ani au îndurat frigul, vântul, ploile și canicula pe platoul din Piața Dacia iar acum își văd micile afaceri apunând o dată cu reabilitarea centrului. Vorbim despre vânzătorii de carte, care au făcut parte din peisajul urban al orașului dar au dispărut brusc, o dată cu începerea lucrările de pe platou. Iar viitorul lor este incert. Fostul viceprimar al municipiului Buzău, actual consilier local, Andrei Neder a arătat că vânzarea de carte în multe orașe sau capitale europene reprezentă un cult pe care și Buzăul ar trebui să îl conserve.
În acest context, a fost solicitată o soluție din partea administrației locale astfel încât vânzătorii de carte să își poată continua activitatea.
În cazul în care nu va fi găsită o soluție locativă, curentul vânzării de carte în aer liber are toate șansele să dispară.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ