Vânzătorii din centru dispar o dată cu cărțile

0
7

Primăria, deschisă la dialog pentru o nouă locație
Modernizarea platoului din centrul municipiului Buzău îi lasă pe vânzătorii de carte fără locul de muncă. Au mai rămas câțiva comercianți iar opțiunile lor au fost reduse la două. Fie își închid micile afaceri, fie administrația locală le oferă o soluție. În altă ordine de idei, reprezentanții Primăriei Buzău așteaptă la rândul lor o propunere pentru că în centrul orașului nu se vor mai desfășura activități comerciale în scurt timp.
Zeci de ani au îndurat frigul, vântul, ploile și canicula pe platoul din Piața Dacia iar acum își văd micile afaceri apunând o dată cu reabilitarea centrului. Vânzătorii de carte, care au făcut parte din peisajul urban al orașului, vor dispărea brusc atunci când vor începe lucrările pe care primăria le va desfășura în zonă. Viitorul lor este incert. Fie vor merge acasă, fie așteaptă din partea administrației locale o soluție locativă astfel încât curentul vânzării de carte în aer liber să nu dispară.
O soluție din partea Primăriei Buzău la acest moment nu există. Cu toate acestea, reprezentanții administrației locale sunt deschiși la dialog.
Reabilitarea platoului din centrul orașului va însemna totodată și închiderea circulației pe Aleea Trandafirilor și pe porțiunea de drum dintre primărie și fostul restaurant Miorița.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ