VARA A TRECUT FĂRĂ TOXIINFECȚII ALIMENTARE

0
19

Anul acesta, vara a trecut fără episoade de toxiinfecții alimentare, la nivelul județului Buzău. În ultima zi a lunii septembrie , autoritățile au tras concluziile sezonului estival, în ședința ordinară a Colegiului Prefectural, desfășurată în sistem audioconferință. Cu această ocazie au fost prezentate activitățile desfășurate de către Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău . Peste 500 de controale au avut loc din luna mai până în prezent, în unitățile de alimentație publică, piețele agroalimentare, și restaurante.
Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Buzău au controlat, pe toată perioada estivală peste 494 de magazine și supermarket-uri și 16 piețe agroalimentare. Majoritatea controalelor, peste 300, au fost efectuate în unități cu activitate în restaurante, firme de catering și pensiuni. O sarcină în plus, pentru reprezentanții DSV, a fost verificarea respectării regulilor impuse de pandemia de Covid-19.
“Cu ocazia controalelor efectuate, au fost aplicate un număr de 181 sancțiuni din care 149 avertismente și 32 amenzi contravenționale în valoare de 55 400 lei pentru neconformități privind: 1. neasigurarea condițiilor structurale (pereți/pavimente/plafoane) 2. depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare 3. manipularea produselor alimentare cu încălcarea regulilor de igienă 4. lipsa fișelor de aptitudini pentru personalul lucrător “, a transmis Direcţia Sanitar Veterinară
Ca urmare a măsurilor luate nu au fost înregistrate episoade de toxiinfecții alimentare în perioada estivală la nivelul județului Buzău.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ