Vastă operaţiune a Poliţei Rutiere, pe şoselele din judeţ

0
72

Amplă acţiune a poliţiştilor pe şoselele din judeţ, în acest weekend. Toate radarele, dar şi alte echipamente de ultimă generaţiei vor fi folosite pentru a-i depista pe şoferii care conduc cu viteză prea mare, dar şi cei care se vor afla sub influenţa băuturilor alcoolice ori a drogurilor. Acţiunea este derulată, începând de vineri, nivelul întregii țări, de Poliția Română cu scopul de a preveni producerea accidentelor rutiere. Poliţiştii buzoieni vor avea ca prioritate combaterea vitezei excesive şi a altor abateri grave ce pun în pericol siguranţa circulaţiei. Timp de trei zile, radarele vor fi scoase pe șosele și autostrăzi, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.
Se vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale, radare portabile, inclusiv de poliţiştii de la posturile rurale. Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest, dar şi aparate pentru detectarea celor aflaţi sub influenţa substanțelor psihoactive.
Poliţiştii precizează faptul că, în primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 accidente, soldate cu decesul a 118 persoane şi rănirea gravă a altor 499.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ