VECHEA CONDUCERE, REINSTALATĂ LA I.Ș.J.

0
122

Printr-un fax trimis vineri după-amiază de la Ministerul Educației, fosta conducere a Inspectoratului Școlar Județean Buzău, a revenit în funcție. Inspectorul general Florina Stoian, și-a reluat astăzi funcția, împreună cu cele două inspectoare generale adjuncte, Nela Wamsiedel și Daniela Palcău. Repunerea în funcție vine ca urmare a unui ordin ministerial emis în baza unei decizii a instanței, privind demiterea celor trei din fruntea Inspectoratului Școlar.
Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Buzău, formată din inspectorul general Florina Stoian și adjunctele Nela Wamsiedel și Daniela Palcău, a revenit astăzi în fruntea instituției. Cu această ocazie a fost organizată o conferință de presă în care cele trei șefe ale Inspectoratului au explicat că ordinele de revocare din funcție au fost anulate de Ministerul Educației ca urmare a unei decizii a instanței de judecată.
S-a făcut un act de dreptate, spun inspectoarele revenite la conducerea învățământului buzoian, iar perioada care s-a încheiat a fost una umilitoare. Acum șefele Inspectoratului Școlar vor să fie lăsate să își exercite funcțiile.
În urmă cu mai bine de o săptămână, Curtea de Apel Ploiești a anulat printr-o decizie, ordinul de demitere a celor trei inspectoare generale, emis de Ministerul Educației, în primăvară, în urma unei evaluări la care fiecare dintre ele a primit calificativul Neastisfăcător. Odată cu repunerea în funcție a echipei conduse de Florina Stoian, a încetat interimatul de inspector general al Otiliei Trifan și cel de inspector general adjunct, asigurat în ultima perioadă de Geta Burducea și al Danielei Lăptoiu.

Laurențiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ