VECHEA MATERNITATE, DEMOLATĂ

0
151

Fosta maternitate a început să fie demolată de câteva zile de către o firmă din județul Ilfov. Societatea are termen un an pentru a preda beneficiarului terenul lipsit de orice construcție. Muncitorii au demolat deja fosta secţie de Obstetrică Ginecologie 1 şi o parte din blocul operator, iar astăzi se lucra pentru recuperarea tâmplăriei şi a geamurilor termopan de la fostele secţii de Neonatologie şi Obstetrică Ginecologie 2. Operaţiunea de demolare va costa aproximativ 200.000 de euro. Expertiza tehnică a clădirii, comandată de reprezentanţii Consiliului Județean Buzău, a scos la iveală că imobilul se află în stare avansată de degradare, iar o eventuală consolidare a corpurilor de clădire este costisitoare şi s-ar ridica la suma de 800.000 de euro.

Autoritățile județene nu au luat încă o decizie legată de ceea ce se va construi pe terenul care va rămâne liber după demolare. Proiectul va fi supus unei dezbateri publice, buzoienii având posibilitatea de a veni cu idei legate de ce s-ar putea amenaja pe spaţiul respectiv.

Trecătorii au rămas mirați când au văzut că imobilul este pus la pământ, iar femeile care au născut aici și-au amintit de ziua în care auadus pe lume copii în vechea maternitate.

 

Clădirea în care a funcţionat maternitatea din Buzău este construită în anul 1960, iar destinaţia iniţială a fost cea de puşcărie. Din 1970 şi până în ziua în care a intrat în conservarea funcţionat neîncetat fără reparaţii capitale. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ