VECHEA MATERNITATE VA FI DEMOLATĂ! CONSILIERII JUDEȚENI SUNT CHEMAȚI SĂ-ȘI DEA MÂINE VOTUL

0
75

Reprezentanții Consiliului Județean au comandat o expertiză tehnică a clădirii care a adăpostit vechea maternitate. În urma analizei, s-a constatat că imobilul se află în stare avansată de degradare, iar o eventuală consolidare a corpurilor de clădire este costisitoare și s-ar ridica la suma de 900 de mii de euro. Prin urmare, președintele Consiliului Județean a inițiat un proiect de hotărâre prin care cere votul consilierilor pentru ca imobilul să fie demolat. Aceastră acțiune va necesita doar 200 de mii de euro. Totodată, deoarece vechimea clădirii depășește 30 de ani, nu se puteau atrage fonduri europene pentru reabilitare.
După demolare, va rămâne disponibil un teren de aproximativ 3.000 de metri pătrați. Reprezentanții Consiliului Județean vor supune unei dezbateri publice proiectul, iar buzoienii pot veni cu idei legate de ce s-ar putea amenaja pe spațiul respectiv. Deocamdată, ideea cea mai vehiculată e cea a înființării unei secții de îngrijiri paleative.
Proiectul legat de demolarea clădirii de pe Bulevardul Gării va fi supus votului consilierilor județeni în ședința ordinară a Consiliului, programată pentru mâine dimineață.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ