VENITURI SUB MEDIA PE ȚARĂ

0
80

Ultimele date ale Direcţiei Judeţene de Statistică ne arată că stăm în continuare, destul de slab la capitolul venituri. Mai exact, potrivit acestor informații se muncește mult și se plătește prost. Cele mai mici câștiguri salariale sunt în industrie, agricultură și construcții, iar la polul opus de află cele obținute din domeniul serviciilor.

Scumpirile din ultima perioada precum și cele ce se anunță, îi determina pe oameni sa-si puna intrebarea, cum vor reusi sa supravietuiasca  fiecarei luni cu veniturile pe care le au. Datele statistice care se anunță în mod lunar arată că o ducem tot mai greu. Asta din pacate nu o spunem noi, ci chiar specialistii in domeniu.

Dacă vorbim în cifre despre castigul salarial, judetul Buzau se afla sub media pe tara la acest capitol.

De departe, cele mai mari salarii sunt incasate de buzoienii care lucrează în domeniul serviciilor, însă aceștia pot fi numarati pe degete.

Recent, ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa a propus în şedinţa de Guvern creşterea salariului minim brut pe ţară de la 1450 la 1900 de lei, de la 1 ianuarie 2018, precum şi majorarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ