VENITURILE BUZOIENILOR AU CRESCUT

0
146

Salariile buzoienilor au crescut în ultimul an. Cel puțin așa indică cifrele Direcției de Statistică din Buzău. Dacă la nivelul salariilor medii s-a înregistrat o creștere de 15 procente, în același timp și prețurile au crescut cu peste 3 la sută. În aceste condiții, buzoienii s-au bucurat doar de o majorare cu 11 procente a veniturilor. Chiar dacă salariile s-au mai rotunjit, județul Buzău se află pe locul 31 la nivel național după câștigul mediu lunar al angajaților.
Buzoienii par să aibă câștiguri mai mari de la un an la altul. Un raport al Direcției de Statistică arată că, în 2018, veniturile salariaților din județ au mai crescut. Însă, în ciuda majorărilor oferite de angajatori, câștigurile buzoienilor continuă să fie scăzute față de media înregistrată la nivel național.
Cele mai mari salarii din județul Buzău sunt încasate de angajați din domeniul serviciilor. La polul opus, cu veniturile cele mai mici, se află buzoienii care lucrează în agricultură, silvicultură, construcții și industrie. Dacă per ansamblu, media veniturilor salariaților a crescut față de anul precedent, datele Direcției de Statistică arată că și prețurile de consum au înregistrat o majorare de peste 3 procente.
Efectivul de salariați de la nivelul județului Buzău este de aproximativ 85 de mii de persoane.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ