Verdict de malpraxis în cazul Maroleanu! Judecătoria Buzău răstoarnă raportul comisiei organizate la nivelul DSP

0
177

Verdic clar de malpraxis în cazul “Maroleanu”, buzoianul rămas fără organul genital ca urmare a unor manevre nefericite ale medicilor din Spitalul Județean Buzău. Decizia apaține magistraților Judecătoriei Buzău și poate fi atacată de avocații apărării. Cel mai interesant este faptul că soluția judecătorilor intră în coliziune cu ancheta Comisiei de monitorizare a cazurilor de malpăraxis, organism care a constatat faptul că de fapt vina o poartă pacientul și nu personalul curant.
SURSA JUDECĂTORIA BUZĂU
“Admite cererea de chemare în judecată. Anulează decizia nr. 15/15.03.2016 emisă de Comisia de Monitorizare şi Competenţă Profesională Buzău. Constată existenţa unui caz de malpraxis cu privire la pacientul Maroleanu Costică. Ia act că nu s-a solicitat obligarea la plata cheltuielilor de judecată. Cu drept de a formula apel în termen de 30 zile de la comunicare. “
Conform Comisiei de Monotorizare organizată la nivelul DSP Buzău…
Sursa – proces verbal Comisia de Monitorizare Malpraxis DSP Buzau
“Tratamentul medico-chirurgical a fost corect indicat si aplicat…”
Avocatul pacientului Costică Maroleanu, a declarat astăzi faptul că verdictul magistraților este un pas important spre aflarea adevărului.
Avocatul buzoianului Costică Maroleanu își continuă demersul juridic pe alte două planuri. Recent Parchetul de pe lîngă Judecătoria Buzău a transformat cercetarea penală in rem într-o anchetă penală îndreptată împotriva a patru cadre medicale din Spitalul Județean Buzău. Suspecții sunt cercetați pentru vătămare corporală. Totodată este așteptat un rezultat din partea unei comisii de specialitate organizată la nivelul Institutului Național de Medicină Legală.
Reamintim că în luna noiembrie a anului 2014 Costică Maroleanu, un buzoian în vîrstă de 55 de ani a mers la spitalul județean prezentînd simptomele unei insuficiențe renale. Bărbatul a devenit victima unor manevre nereușite în momentul montării unei sonde urinare. Interventia ratată a personalului medical s-a concretizat prin iritarea și ulterior umflarea organului genital, buzoianul suferind dureri și chinuri groaznice. Abia după multe zile de calvar bărbatul a fost văzut de un medic dar organul sexual era în cea mai mare parte, cangrenat. La două luni distanță de la internare, a ajuns la Spitalul Militar Central „Carol Davila” din Bucureşti unde specialiștii i-au amputat penisul astfel încît cangrena să nu se generalizeze în tot corpul.
Maroleanu vrea să ceară despăgubiri de jumătate de milion de euro Spitalului Judeţean Buzău.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ