VERIFICĂRI FIRMELE BUZOIENE

0
21

Direcția de Finanțe Buzău a făcut 35 de sesizări către Parchet, în urma unor verificări efectuate la firmele buzoiene. Prejudiciile cauzate în acest cazuri au depășit 25 de milioane de lei și numai prin astfel de acțiuni au putut fi recuperate. De la începutul acestui an, inspectorii de la Finanțe au verificat sute de societăți din județ, iar abaterile constatate nu au fost deloc puține.
Inspectorii Direcţiei de Finanţe Buzău au efectuat, în acest an, peste 450 de verificări la operatorii economici din județ, fie persoane fizice, fie juridice. Cele mai multe dintre controale s-au încheiat cu sancțiuni. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Finanţe Buzău, principalele abateri care au condus la aplicarea amenzilor au fost neîntocmirea documentelor justificative şi contabile pentru toate operaţiunile efectuate, neînregistrarea acestora în contabilitate în perioada la care se referă şi nedepunerea la termenele legale a declaraţiilor de impozite şi taxe şi a declaraţiilor recapitulative, conform prevederilor Codului de Procedură Fiscală.
Deoarece, în urma inspecţiilor fiscale efectuate, s-au identificat şi cazuri în care -exi¬sta pericolul ca debitorul să se sustragă de la plata obligaţiilor fiscale sau să-şi risipească patrimoniul, îngreunând colec¬tarea debitelor constatate, suplimentar au fost instituite 44 măsuri asigurătorii. Pe de altă parte, inspectorii fiscali au înaintat organelor de urmărire penală 35 sesizări, pentru un prejudiciu total de peste 27 de milioane de lei.
Numărul total de contribuabili administraţi de către Direcţia de Finanţe Buzău este de aproape 160 de mii.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ