VERNEȘTI, PRIMA COMUNA DIN BUZĂU CU RESTRCȚII

0
42

Începând de joi, în comuna Vernești se vor impune noi reguli pentru limitarea contaminării cu Covid-19. Aceasta este prima localitate din județul Buzău, unde numărul cazurilor confirmate pozitiv cu virusul, a depășit 1,5 cazuri la mia de locuitori. În acest context, autoritățile au decis interzicerea evenimentelor private, indiferent de locul în care se vor organiza. Slujbele religioase nu se vor oficia în incinta bisericilor. Astfel, Buzăul intră în rândul județelor în care numărul ridicat de cazuri cu coronavirus impune retrictii stricte în comune
Cu o populație de aproape 9200 de persoane, Comuna Vernești a înregistrat, în ultimele 14 zile, nu mai puțin de 13 cazuri de persoane confirmate pozitiv în urma testului PCR. Drept urmare, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-au luat măsuri stricte pentru limitarea răspândirii virusului în această comună. Începând de joi, locuitorii comunei Vernești vor trebui să urmeze reguli mult mai stricte pentru a evita contaminarea cu virusul. Totodată, s-a luat hotărârea dezinfectării și igienizării spaţiilor comerciale, stațiilor de autobuz și a haltelor din comună.
Credincioșii nu vor mai avea voie să participe la slujbele religioase în incinta bisericiilor. Aceaste se vor desfășura în curtea lăcașului de cult, cu respectarea distanțării sociale și purtatea măștii de protectie.
În staţiile şi haltele de pe raza comunei se vor respecta măsurile şi restricţiile referitoare la igiena şi dezinfecţia spaţiilor comune. Si pentru navetiști dezinfecţia în interiorul mijloacelor de transport în comun, se va face cu riguriozitate, Aceștia trebuie să respecte distanțarea socială și să poarte mască de protecție. Primăria din localitate va informa instituţiile publice şi agenţii economici de pe raza comunei să ia în considerare munca la domiciliu şi, unde nu este posibil, decalarea programului de lucru. Măsurile vor fi aplicate până la scăderea ratei de incidenţă sub 1,5 cazuri la 1.000 locuitori.

Iuliana Sârbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ