VICTIME ALE INCENDIILOR

0
55

Pompierii buzoieni au intervenit, în cursul anului trecut, pentru stingerea a peste 400 de incendii. Potrivit bilanţului activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în 2018, pompierii au salvat din flăcări peste 30 de persoane şi numeroase bunuri. Din nefericire, însă, au fost şi situaţii în care incendiile au făcut victime omeneşti.
În cursul anului trecut la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău s-au înregistrat 438 incendii faţă de 388 incendii produse în anul 2017. Potrivit raportului de activitate al Inspectoratului, prezentat luni dimineaţă, timpul mediu de răspuns la incendii a fost de 15 minute, durata medie a intervenţiilor a fost de 70 minute, iar distanţa medie până la locul intervenţiei a fost de 14 km. Pe timpul intervenţiilor la incendii au fost salvate 33 persoane , fiind protejate bunuri şi instalaţii în valoare de peste 53 de milioane de lei. Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a amintit cu ocazia bilanţului, cele mai importante cazuri la care au participat pompierii.
Din nefericire, incendiile nu au produs doar pagube materiale ci şi victime omeneşti. 11 persoane au decedat şi 7 persoane a fost rănite din cauza faptului că acestea au fost observate şi anunţate cu întârziere. De aceea este foarte important, spun pompierii, ca în momentul sesizării oricărui început de incendiu, populaţia să apeleze imediat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 pentru solicitarea sprijinului serviciilor de urgenţă profesioniste, orice minut sau chiar secundă contând în lupta pentru salvarea vieţii şi bunurilor populaţiei.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ