VICTIMELE REVOLUŢIEI DIN 89, COMEMORATE LA BUZĂU

0
83

Duminică, 22 decembrie, la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, din Piaţa Dacia din Buzău, s-a desfășurat la împlinirea a 30 de ani de la Revoluţie, un ceremonial militar şi religios în memoria eroilor martiri.
Victimele revoluţiei din decembrie 1989 au fost comemorate la Buzău printr-un ceremonial militar şi religios, la monumentul din Piaţa Dacia. Preotul militar al garnizoanei a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor martiri buzoieni căzuţi în urmă cu 30 de ani. Despre evenimentele din 1989 de la Buzău au susținut alocuțiuni, reprezentatul organizaţiilor de revoluţionari, iar prefectul judeţului Buzău, a dat citire mesajului primului-ministru al României, privind sărbătorirea Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii. La ceremonial au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, cadre militare din garnizoană, active, în rezervă, veterani de război, reprezentanţi ai societăţii civile ai municipiului Buzău şi desigur, participanţi la evenimentele de acum 30 de ani, dar şi urmaşi ai celor care şi-au pierdut viaţa atunci. Pe lângă tristeţe, pe unii dintre ei îi încearcă acum şi un sentiment de dezamăgire.
Tot, cu ocazia Zilei Victoriei Revoluţiei din 1989, la Bustul Generalului Ștefan Gușă din localitatea Spătaru, s-a desfăşurat un ceremonial militar și religios cu depunerea coroanelor şi a jerbelor de flori în memoria generalului buzoian.
La ceremonial au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, cadre militare din garnizoană, active, în rezervă şi retragere, veterani de război, lideri politici, reprezentanţi ai societăţii civile ai municipiului Buzău, membri ai familiei şi reprezentanţi ai Fundaţiei „General Ştefan Guşă”.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ