VICTORIE CLARĂ LA ULTIMUL MECI AL ANULUI

0
42

Cu cele 4 puncte irosite în ultimele două confruntări, echipierii Metalului s-ar fi instalat comod pe podiumul seriei. Convinși că au scăpat de ghinionul prelungirilor, jucătorii lui Vali Stan au ținut morțiș ca la ultima reprezentație din an, să-și treacă în cont o victorie cât mai categorică.
Pentru a-și face meciul cât mai ușor dar și cu gândul să le impresioneze pe cele două tușiere extrem de sexy, buzoienii i-au luat tare încă din startul partidei pe tinerii fotbaliști veniți de la Chiajna.
Mai întâi a fost avertismentul lui Bardaș, al cărui șut la colțul scurt nu l-a surprins pe apărătorul buturilor ilfovene, urmat de lovitura de cap a căpitanului Iacob. Nouarul gazdelor n-a nimerit poarta din 6 metri dar avea sa se revanșeze ceva mai târziu. A săltat elegant balonul peste adversarul lui direct și, potrivit ghinionului său proverbial, din apropiere, nimerește doar bara transversală. Fiindcă ar fi fost un deznodământ din cale-afară, mingea îl lovește în picior pe Orza și intră în poartă.
1-0 pentru Metalul dar repriza încă nu-i gata. Decarul gazdelor reușește o acțiune de toată frumusețea, șutează dintr-un unghi închis, în diagonală, la colțul lung și, cu complicitatea stâlpului, nu-l mai iartă pe portarul din Chiajna.
Ultima fază fierbinte se derulează la cealaltă poartă unde Răzvan Popescu este ocrotit de șansă la lovitura liberă executată de fundașul Bonteanu.
Protagoniștii primei reprize aveau să colaboreze și la acțiunea din minutul 61 ce-a stabilit scorul final. Bardaș reușește o recuperare chiar în apropiere de tușă, centrează perfect în fața porții unde Iacob profită de indecizia apărării oaspeților și înscrie pentru a doua oară în meci.
Imediat, după gol, tinerii jucători ai Concordiei, conduși de pe margine de buzoianul Claudiu Ionescu punctează, din nou, doar la capitolul spectacol. De pe linia careului mare, Flisc, aripa dreaptă, îl pune la încercare pe goalkeaper-ul localnicilor cu o minge trimisă la vinclu.
Aflat la al șașelea meci consecutiv ca titular în liga a treia, tânărul se evidențiază, răsplătind încrederea pe care antrenorul Vali Stan i-a acordat-o pe final de an.
Cu 5 minute înaintea fluierului final, Popescu mai scapă o dată cu fața curată. Din poziție ideală, nou-intratul Vasiliu, se pierde cu firea și, în locul unui șut plasat, preferă unul în forță, cu care nu nimerește cadrul porții.
Cu 16 puncte acumulate, Metalul încheie sezonul de toamnă pe locul 4 în seria bucureșteano-ilfoveană, la egalitate cu Progresul dar, la 10 lungimi distanță față de liderul Steaua, pe care buzoienii au fost la un pas de a-l învinge în etapa precedentă, ultima din retur.

Ionuț Paracshiv/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ