VICTORIE LA FINAL DE TUR I PETROLUL PLOIESTI – GLORIA BUZAU 0-1

0
48

Au încheiat turul aşa cum l-au început, cu o victorie şi tot cu 1 la 0. Gloria Buzau a invins Petrolul Ploiesti si a terminat turul Ligii a 2-a pe locul 8.
La Ploiești, Gloria a naruit sperantele ploiestenilor de a urca pe locul secund în Liga 2, pe poziție direct promovabilă. Mitul invincibilității pe „Ilie Oană” s-a risipit, din nou, ieri seară, când, după cinci victorii consecutive obținute în fața propriilor suporteri, petroliștii au suferit un eșec dureros în fața Gloriei Buzău. Și asta într-un moment în care trei puncte adăugate la zestrea din clasament i-ar fi dus pe „găzari” până pe locul doi, în coasta liderului UTA.
Iata si filmul partidei castigata cu 1 la 0 de Gloria. Petrolul a început foarte bine jocul și a avut o primă repriză solidă, cu multe acțiuni ofensive și cu câteva ocazii importante, pe care n-a reușit, însă, să le fructifice. Younes (3) a rămas singur cu portarul advers, dar Stoian a încetinit balonul din drumul său spre plasă, înainte ca Bourceanu să degajeze de pe linia porții, iar Gavrilă (9) n-a reușit să-l învingă pe goal-keeperul oaspeților cu o lovitură de cap expediată din 6 metri. Rând pe rând, apoi, Bărboianu (14), Arnăutu (32, 41), Gavrilă (32) sau Cioinac (33) au avut șansa să-l pună la încercare pe Stoian, dar execuția finală i-a trădat, așa încât Gloria, aproape fără să conteze în ofensivă în primele 45 de minute, a scăpat fără gol până la pauză.Parte a doua a debutat halucinant, cu o șansă irosită de către Gavrilă (49), un șut peste poartă din poziție favorabilă, urmată, la câteva secunde, de o contră tăioasă, și avea să se dovedească decisivă, a buzoienilor: Valentin Munteanu (49) s-a lansat pe partea dreaptă, a ajuns în careu și l-a învins pe Avram cu un șut expediat la colțul lung!
Gloria a preluat avantajul pe tabela de marcaj, iar din acel moment luciditatea a dispărut definitiv din jocul „galben-albaștrilor”. Apăsați de presiunea minutelor care treceau fără să aducă nimic concret pe tabela de marcaj, elevii lui Flavius Stoican n-au reușit să mai găsească resursele necesare pentru a reveni în joc, în fața unei echipe buzoiene cu o linie defensivă foarte bine aşezată în teren, şi cu un Relu Stoian în zi de glorie. Contraatacul a fost arma secretă a lui Ilie Stan, iar Valentin Munteanu a fost omul providenţial pentru Gloria.
Spre finalul jocului, o parte a suporterilor prezenți pe Stadionul „Ilie Oană” i-au solicitat demisia antrenorului Flavius Stoican.Fostul antrenor de la Dinamo sau Poli Iași a declarat ca va pleca de la Petrolul si a fost echilibrat în declarațiile de la finalul partidei.

Să câștigi atâtea meciuri și, atunci când pierzi, fanii să înceapă să huiduie jucătorii… Oamenii nu au răbdare și de asta nu s-a reușit aici. Însă îi ințeleg și pe ei”, a mai spus Stoican. In timp ce antrenorul Gloriei s-a declarat multumit de evolutia elevilor sai

„Pot să spun că sunt foarte fericit, pentru că am câștigat cele 3 puncte în această seară. Poate am avut alte jocuri mult mai bune, dar ne-a lipsit puțin șansa. Când ai posibiltatea să înțepi adversarul, trebuie s-o faci. Astăzi am reușit și am câștigat”
Ilie Stan, antrenor Gloria Buzău

A fost o victorie care face ca formaţia din Crâng să încheie turul Ligii 2 pe locul 8, cu 26 de puncte. Sezonul competiţional nu s-a încheiat însă pentru formaţiile din eşalonul secund, forul de specialitate programând în acest an şi două etape din retur. Astfel, SCM Gloria Buzău va evolua în prima etapă a returului, la Miercurea Ciuc, cu Csikszereda, sâmbătă 30 noiembrie, de la ora 11:00, şi va încheia anul o săptămână mai târziu, pe 7 decembrie, în faţa propriilor suporteri, împotriva formației Ripensia Timişoara.

REPORTER ALEXANDRU NICOLAE

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ