VICTORIE LA LIMITĂ, DAR EXTREM DE PREȚIOASĂ

0
21

Întâmplarea face ca, în decurs de 2 zile, Gloria Buzău să dispute o dublă televizată contra Rapidului la nivelul secțiilor de handbal și fotbal. Primele care au intrat la duel au fost handbalistele care, printr-o victorie, chiar în Capitală, le-au aruncat mănușa elevilor lui Ilie Stan. Buzoienii vor avea avantajul de a juca mâine pe propriul teren din Crâng, de la ora 17.00. De 2 etape, fetele antrenate de Ovidiu Mihăilă au trăit periculos secvențele de final ale disputelor, fie că adversarul s-a numit HC Zalău ori Rapidul de București. Două victorii la limită, după rețete diferite dar cu emoții comune la ultima fază fixă, de la 9m. Dacă în partida contra trupei lui Tadici, doar primul sfert de oră a fost unul cu dificultăți sporite, în deplasarea din Capitală, lucrurile au stat cu totul altfel. 2 combatante ambițioase, cu loturi sensibil egale au furnizat o dispută echilibrată de la început și până la sfârșit, decisă de o execuție norocoasă în ultimele secunde.
Cu 8 reușite, 4 din acțiune, 4 din aruncări de la 7m, Janjusevic a fost din nou principala marcatoare a echipei oaspete. Pentru un singur gol, a pierdut disputa cu Eliza Buceschi pentru postura de MVP-ul partidei dar cea care s-a bucurat la final a fost echipiera Gloriei Buzău.
O evoluție bună a avut și extrema Iuganu, revenită în formula de joc și convocată din nou la națională dar golul care a decis destinația celor 3 puncte se datorează interului Livrinikj. Macedoneanca ratase o lovitură de penalizare și mai izbutise doar un punct, ambele în prima repriză dar a dat lovitura cu un șut din buza semicercului. I-a strecurat mingea printre picioarele portăriței bucureștene iar fostele sale coechipiere n-au mai avut timp de reacție.
Cu 22 de puncte acumulate în 10 partide, Gloria noastră staționează pe locul 4 până la viitoarea etapă programată pe 10 martie. Până atunci, „tricolorele”, printre care se mai află o altă buzoianca, Alina Ilie, au o acțiune de pregătire pentru turneul preolimpic.

Ionuţ Paraschiv

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ