VIEȚI SALVATE DE UN DONATOR BUZOIAN

0
38

Echipa de transplant de la Spitalul Judeţean Buzău, împreună cu doctori de la mai multe unități spitalicești, a realizat zilele trecute o nouă prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală. După ce familia şi-a dat acordul, medicii au recoltat de la pacient mai multe organe, care au ajuns deja la cei aflați pe lista de așteptare.
Bărbatul, care avea 45 de ani, a fost adus la Spitalul Judetean pe 29 decembrie. Rudele au povestit că, în timp ce servea masa, i s-a făcut rău și l-au adus de urgență la spital. Dar pe 31 decembrie a intrat în moarte cerebrală. După ce medicii au discutat cu familia buzoianului, membrii acesteia au fost de acord ca bărbatului să îi fie prelevate organele sănătoase. În prima zi a anului, o echipă de medici de la Spitalul Judeţean Buzău, împreună cu doctori de la un spital din Slovenia, dar și de la unitățile Fundeni și Colentina din București, au intrat în sala de operaţii. De la pacientul buzoian au fost prelevate mai multe organe, precum plămânii, ficatul, rinichii, cornea și tendonul.
Plămânii au ajuns la un pacient din Slovenia după ce s-a stabilit că aceștia nu sunt compatibili cu niciun bolnav român, în timp ce restul organelor au ajuns la pacienți din Spitalele Fundeni și Colentina din București. Echipa de transplant a Spitalului Județean de Urgență Buzău este formată din urgentistul Adrian Zoican și anestezistul Victor Ioniță.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ