VIGILENŢĂ MAXIMĂ

0
54

Autorităţile cer, în continuare vigilenţă în privinţa pestei porcine africane. În ultima şedinţă a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a decis menţinerea filtrelor de control în trafic, precum şi a celorlalte măsuri dispuse pentru prevenirea răspândirii virusului, în judeţul Buzău.
Prefectul Carmen Ichim, a cerut, în continuare vigilență maximă din partea autorităților implicate în lupta pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane în județul Buzău. În acest sens, conducerea Prefecturii a convocat, ieri, în ședință, Centrul Local de Combatere a Bolilor și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Cu această ocazie au fost adoptate unele măsuri, printre care:

“Menţinerea filtrelor de control în trafic în echipe mixte alcătuite din reprezentanţi ai DSVSA Buzău şi IPJ Buzău, în limitele competenţelor legale şi a disponibilităţilor operative pe principalele căi de comunicaţie cu judeţele limitrofe Brăila şi Ialomiţa, pe raza cărora sunt declarate focare active de pestă porcină africană.
Aplicarea în continuare a măsurilor preventive privind:
– informare publică continuă;
– suspendarea activităţii de comercializare a animalelor vii în târgurile autorizate sanitar veterinar şi aglomerările de animale, cu scop de comercializare a animalelor vii pe întreg teritoriul judeţului;
– Efectuarea recensământului tuturor animalelor din zona de protecţie/supraveghere de către reprezentanţi ai Unităţii locale de sprijin, sub coordonarea medicului veterinar al cirscumscripţiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.” A transmis Instituţia Prefectului.
Potrivit autorităţilor, în acest moment, în afara celor 3 focare declarate la începutul lunii septembrie în localitățile Pănătău, Lunca -Pătârlagele şi Puiești, nu există alte suspiciuni sau confirmări ale prezenței virusului pestei porcine africane, în exploatațiile de animale din județul Buzău.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ