VIGNETE PENTRU PARCĂRILE DIN MUNICIPIU! Biroul Parcări, o nouă direcţie în cadrul Primăriei Buzău

0
188

Primăria Municipiului Buzău a modificat regulamentul privind închirierea spaţiilor de parcare. Documentul a fost regândit la cererea beneficiarilor, dar prevede noi reglementări şi sancţiuni. Autorităţile au explicat astăzi câteva dintre noutăţi, iar una dintre ele se referă la orarul de care vor trebui să ţină cont buzoienii atunci când vor închiria un loc de parcare.
Pentru a face dovada că locurile de parcare sunt ocupate legal şi au achitat taxele percepute de administraţia locală, şoferii vor trebui să prezinte poliţiştilor locali o vignetă specială pe care o vor procura de la Biroul Parcări, o nouă direcţie în cadrul Primăriei Buzău.
Conform regulamentului, parcările amenajate şi numerotate de Primărie nu vor fi atribuite celor care deţin autovehicule cu masa mai mare de 3 tone. Pentru o maşină se poate oferi doar un singur loc de parcare, iar dacă numărul solicitanţilor depăşeşte numărul de locuri atunci acestea se vor închiria după organizarea unei licitaţii. Taxa de parcare practicată în parcările de reşedinţă este de 90 de lei pe an, cu posibilitatea ca doritorii să încheie un abonament pe trei ani. La capitolul sancţiuni, buzoienii pot primii între 150 şi 500 de lei amendă în cazul în care ocupă un loc de parcare fără a deţine abonamentul care să facă dovada proprietăţii, dacă nu expun la vedere vigneta sau dacă locul de parcare atribuit prin licitaţie îl ocupă prin montarea unor pancarte sau dispozitive de blocare. Conform regulamentului, parcările închiriate pot fi folosite între orele 16.30 şi 7 dimineaţa, de luni până vineri şi de sâmbătă până luni dimineaţă. În intervalul 7 – 16.30 parcările pot fi folosite de către orice şofer, indiferent dacă a achitat sau nu un abonament. De amenzi sunt pasibili şi acei locatari care deteriorează marcajele, cei care îşi repară maşinile pe locurile închiriate sau îşi parchează autovehiculele pe spaţiile verzi.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ