Viitură la Lopătari

0
12

Zeci de case fără curent electric și mai multe căi de acces distruse de ape
A plouat necontenit în comuna Lopătari. Cantitatea de apa a depășit pe alocuri 80 L/ mp, formându-se viituri care au distrus puntți de trecere, podețe și stâlpi de curent electric. Acum administrația locală încearcă să stabilească distrugerile produse de inundații și măsurile pe care le vor lua în perioada imediat următoare.
Una dintre trecerile des folosite de săteni, în apropiere de Primăria Lopătari a fost ruptă de ape, accesul auto fiind practic imposibil. În cazul unor situații de urgență autospecialele de stingere sau ambulanțele nu ar fi avut posibilitatea de a pătrunde ca urmare a distrugerilor produse de viituri.
20 de km mai departe de locul în care viiturile au distrus podul din tuburi, o altă situație similară. Râul Slănic s-a umflat și a înghițit un stâlp de curent care alimenta o bună parte din localitatea Terca. O magazie aflată pe malul apei aproape că a fost smulsă din pământ.
Probleme au fost și pe DN10 Buzău-Brașov, în dreptul localității Siriu. Au fost înregistrate căderi de pietre ce au pus în pericol circulația. S-a intervenit cu utilajele pentru îndepărtarea obstacolelor.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ