VIN TESTELE PENTRU COVID-19

0
24

Veste bună de la specialiștii laoboratorului din cadrul Direcției de Sănătate Publică Buzău. Dacă luni anunțau că sunt în imposibilitatea de a face teste de Covid-19, pentru că firma desemnată să furnizeze un nou lot de kituri pentru aparatul Aparatul Real Time PCR nu și-a putut onora comanda, marți, au ajuns 200 de kituri, urmând ca alte 2000 să ajungă până la finalul acestei săptămâni.
Specialiștii DSP au fost în imposibiltatea de a testa persoanele suspecte cu temutul virus, pentru că firma care furniza kituri pentru aparatul Aparatul Real Time PCR nu a putut trimte comanda din cauza producătorului străin care nu a mai furnizat materialele în țară. Conducerea DSP a trebuit să rezilieze contractual căutând o nouă procedură de achiziție care să furmizeze kiturile aferente diagnosticării cu Covid-19.
Pentru a nu rămâne descoperiți, în această perioadă, două sute de teste au fost trimise la București, la institutul Cantacuzino, însă rezultatele vin greu, în cel puțin două- trei zile, pentru că este o perioadă foarte aglomerată.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ