Vînătoru “Adrese de la UE în ceea ce privește conservarea resurselor genetice”

0
14

Se solcită 7 milioane de lei pentru bugetul Băncii de Gene
Uniunea Europeană atenționează România cu privire la conservarea resurselor genetice. Potrivit specialiștilor, prin băncile de gene, autoritățile ar trebui să realizeze într-un timp cât mai scurt un catalog extins al genelor vegetale având drept obiectiv conservarea biodiversității agricole în vederea utilizării în scop alimentar, industrial și chiar medical. Directorul Băncii de Gene Buzău a transmis deja Ministerului Agriculturii un draft de buget în vederea accelerării activității în ceea ce privește instituția de la Buzău.
Cunoscând faptul că resursele genetice vegetale pentru alimentație și agricultură sunt de interes comun pentru toate țările membre UE, România a fost atenționată cu privire la conservarea acestora. Costel Vînătoru, directorul Băncii de Gene Buzău a dezvăluit că deja au fost făcute adrese periodic în acest sens din partea autorităților europene din domeniul agricol.
Activitatea Băncii de Gene la Buzău însă abia a început. Nu există resursele necesare la acest moment pentru desfășurarea unei activități intense în domeniul conservării genetice motiv pentru care conducerea a solicitat pentru anul viitor un buget de aproximativ 7 milioane de lei.
La acest moment Banca de Gene este dotată cu un minim necesar de calculatoare și o parte din aparatura speficică activității și au fost încadrate 19 persoane.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ