Vindecarea unui traumatism în culori

0
14

Picturi în Secția Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Județean Buzău
Masterandă a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, la Facultatea de Arte Vizuale și Design, Andreea Zaleschi, o tânără talentată și extrem de ambiţioasă, s-a implicat voluntar în Proiectul „Spitale Color”, donând Spitalului Judeţean Buzău șase tablouri, lucrări care decorează acum secțiile și holurile acestuia.
În anul 2020, Andreea Zaleschi, alături de o colegă de facultate, Andreea Zabulic, au participat la un proiect de voluntariat prin care s-a dorit înfrumuseţarea Secţiei de Pediatrie. Pereţii saloanelor au fost „animaţi” cu personaje din basme și desene animate, atât de îndrăgite de către copiii pacienți. 10 voluntari, coordonați de Andreea, au pictat pereţii saloanelor cu personaje de poveste. După finalizarea acestui proiect de suflet, Andreea a promis că va face același lucru la cabinetul de Ortopedie și Traumatologie, din Ambulatoriul de Specialitate.
După doi ani marcați de pandemia de Covid-19, perioadă în care accesul în spital a fost restricționat, Andreea a reușit, în sfârșit, să ducă la bun sfârșit proiectul.
De data aceasta, Andreea Zaleschi a lucrat alături de Mihaela Filip, o tânără talentată care a răspuns pozitiv la inițiativa Andreei, aceea de a aduce un strop de culoare și emoție cabinetului de Ortopedie și Traumatologie din cadrul Ambulatoriului de Specialitate.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ