VINDECAȚII DE COVID-19, AȘTEPTAȚI SĂ DONEZE PLASMĂ

0
39

Oamenii de stiință caută de zor un tratament eficient pentru infecţia COVID-19.
O posibilă optiune de tratatment este o metoda mai veche de combatere a bolilor infectioase, transfuzia cu plasma recoltată de la persoane vindicate de coronavirus. Centrul de Transfuzii Buzău face un apel, către persoanele vindecate, să se prezinte la sediul instituției pentru a dona plasma, utilă mai ales în secțiile A.T.I.
Plasma este o componenta a sângelui, iar sângele persoanelor care s-au vindecat de COVID-19 conține anticorpi, molecule care au învățat să recunoască și să combată noul coronavirus. Odată separată de restul componentelor din sânge, plasma poate fi administrată persoanelor infectate cu noul coronavirus, pentru a ajuta sistemele lor imunitare să respingă mai eficient agentul patogen. Așadar, persoanele vindicate de Covid-19, se pot prezenta la sediul Centrului de Transfuzii Buzău pentru a dona plasma, utilă mai ales în secțiile A.T.I.
Până acum, șase persoane s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Buzău, pentru a dona plasma. Săptămâna viitoare sunt așteptate șapte persoane la centru, dar cererea este în creștere. La Secția A.T.I. numărul pacienților aflați în stare foarte gravă este din ce in ce mai mare. Conducerea Centrului de Transfuzii Buzău încurajează donarea voluntară de sânge și produse de sânge și prin toate acțiunile întreprinse urmărește să îmbunătățească modul de donare în rândul populatiei, în beneficiul pacienților.

IULIANA SÎRBESCU / ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ