Vine weekendul, atenție la incendii

0
24

Direcția Agricolă trage un semnal de alarmă privind incendierea terenurilor
Sute de hectare au fost mistuite în ultima perioadă de flăcări în urma unor incendii de vegetație uscată. În pragul campaniei agricole de primăvară, incendierea terenurilor ar putea să cunoască o amploare. Direcția Agricolă atrage atenția că județul Buzău nu s-a confruntat cu un fenomen la o scară atât de mare și pericolul de a fi înregistrate pierderi materiale și omenești este foarte ridicat.
Conducerea Direcției Agricole este îngrijorată de amploarea incendiilor de vegetație uscată. A devenit un sport extrem, consideră specialiștii, care ar putea conduce la pierderi de vieți omenești.
O femeie în vârstă de 73 de ani din Mărgăritești a fost găsită carbonizată de către un pădurar la scurt timp după ce în localitate a fost sesizat un incendiu de vegetație uscată. Polițiștii au deschis un dosar penal, cercetările urmând să stabilească dacă femeia a decedat în urma incendiului sau din alte cauze. Totodată, după incendiile masive de la Beceni și Scorțoasa, un altul a fost înregistrat în comuna Odăile. Flăcările au ars din temelii o casă de vacanță și au afectat liniile de curent electric. Ceva nemaiîntâlnit…
Instituția Prefectului Buzău a anunțat sancțiuni drastice pentru toți cei care provoacă astfel de incendii de vegetație uscată. În ultimele săptămâni sute de hectare de teren au fost incendiate la Beceni, Scorțoasa și Odăile, autoritățile încercând la acest moment să dea de urma celor care se fac vinovați.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ