VINTILESCU A DEMISIONAT, DAR NU PLEACĂ! SCANDALUL DE LA DGASPC, PRILEJ DE CONTRE ÎN CJ

0
123

Scandalul de la DGASPC a izbucnit în urmă cu aproape o lună când a ieșit la iveală că 65 de copii din alte județe au fost plasați în regim de urgență în grija statului. În urma unei anchete desfășurate de reprezentanți ai Consiliului Județean, cei găsiți vinovați au primit doar un avertisment. Totodată, Adrian Vintilescu a decis să își dea demisia din funcția de director și a intrat în concediu medical. Conform legii, acesta poate reveni la serviciu în cadrul DGASPC Buzău pe un post de execuție, lucru care îl nemulțumește pe consilierul PNL, Raul Florescu.
Drept răspuns, președintele Consiliului Județean a pus în oglindă exemplul actualului prefect de Buzău, Aurelia Mitrea, care a câștigat postul de director adjunct al APIA în urma unui concurs.
În același timp, cererile de plasare în regim de urgență a copiilor au fost retrase de pe rolul instanței. Continuă însă procesele intentate de DGASPC instituțiilor similare din țară continuă pentru recuperarea prejudiciului. Totodată, în prezent se lucrează la încheierea unor protocoale astfel încât cazarea și școlarizarea copiilor cu deficiențe de auz și de vedere să fie legală.
În urma raportului întocmit de Curtea de Conturi s-a stabilit că prejudiciul pe care DGASC Buzău îl are de recuperat de la instituțiile similare din alte județe se ridică la șase miliarde de lei vechi.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ