VINTILESCU, ÎNCĂ DIRECTOR! CJ AȘTEAPTĂ REZULTATELE ANCHETEI

0
473

În urma scandalului declanșat la Protecția Copilului Buzău, mai multe voci au cerut demisia directorului Adrian Vintilescu. Șeful instituției este considerat principalul vinovat de ridicarea plasamentului familial față de cei 65 de copii cu probleme de auz și vedere, veniți din alte județe la școlile speciale din Buzău. Consiliul Județean a decis formarea unei comisii de anchetă, formată din cinci membri: președintele Emanoil Neagu, vicele Romeo Lungu, secretarul județului Laurențiu Gavrilă, șefa Direcției Juridice – Mirela Oprea și un consilier județean din opoziție. Comisia verificat toate documentele, iar miercuri va comunica rezultatele. La final, cei găsiți vinovați vor fi trași la răspundere.
Există și zvonuri conform cărora întreg scandalul ar fi fost declanșat de anumite interese politice. Anumiți angajați ai DGASPC ar viza scaunul de director, motiv pentru care s-a făcut publică situația celor 65 de copii.
În conferința de presă de azi s-a relevat că directorul DGASPC a ignorat adresele dinspre CJ prin care era avertizat că măsura luată față de copii este ilegală.
Situația halucinantă de la Protecția Copilului a ieșit la iveală după ce părinții a 65 de copii surzi sau nevăzători au fost chemați la Tribunal, unde urmau să explice magistraților care sunt motivele pentru care își lasă copiii în grija statului.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ