VIRUSUL WEST NILE, CONFIRMAT LA BUZĂU

0
67

Temutul virus West Nile, transmis prin înțepătura țânțarilor, a ajuns și la Buzău. Un bărbat din municipiu a fost diagnsticat cu meningo encefalită, cauzată de infecția cu virusul respectiv. Starea de sănătate a bărbatului a fost grav afectată, ajungând până la stare de comă. Acum pacientul încă se află internat, iar evoluția stării de sănătate este favorabilă.
Pacientul, un bărbat în vârstă de 63 de ani, locuiește aproape de centrul municipiului Buzău, unde nu sunt bălți în preajma locuinței sale, sau alte locuri cu apă stătătoare. A ajuns la spital după ce, spune el, în urma unei plimbări cu bicicleta în parc, a început să se simtă rău. La trei zile de la plimbarea în Crâng, bărbatul a început să aibă febră mare, dureri de cap și alte simptome care l-au trimis de urgență la spital. Medicii l-au evaluat și și-au dat seama imediat despre ce boală este vorba. Așa că l-au internat imediat și au prelevat probe pe care le-au trimis la București, pentru analize specifice. Rezultatul analizelor de laborator a arătat clar că este vorba despre meningo-encefalită provocată de infecția cu West Nile.
Starea de sănătate a bărbatului a fost grav afectată, ajungând până la stare de comă. Acum, pacientul se află internat în secția de Boli Contagioase a Spitalului Județean Buzău. Din fericire, în ciuda gravității bolii, tratamentul a dat roade, iar acum evoluția stării de sănătate este favorabilă.
Virusul se transmite prin mai multe specii de ţânţari răspândiţi atât în mediul urban, cât şi în cel rural. Infecţia cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar. Simptomele cele mai frecvente sunt febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături şi erupţii cutanate. Vestea bună este că, odată cu scăderea temperaturilor, specialiştii apreciază că se va înregistra o diminuare a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ