Viscolul a făcut prăpăd în județ

0
6

Mai multe drumuri îngropate de zăpadă
A fost din nou prăpăd pe drumurile din județul Buzău. Cu toate că ninsorile nu au fost abundente, viscolul puternic a închis mai multe drumuri și a pus la încercare utilajele de deszpezire. DN2E85, între Poșta Câlnău și Oreavul a fost din nou blocat din pricina troienelor formate pe carosabil de vânt. La fel ca în urmă cu o săptămână…
Din acet motiv, sâmbătă DN2E85 a fost închis până la limita cu județul Vrancea. Din pricina viscolului și a vizibilității scăzute, sub 50 m, autoritățile au luat decizia de a închide și sectoarele DN22, DN2B și DJ203 -până la limita cu Brăila.
Utilajele au acționat zi și noapte, la fața locului fiind prezent prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.
Probleme au fost și în zona de munte la fel cum s-a întâmplat în urmă cu o săptămână. La Bisoca a nins din nou iar viscolul a îngropat mai multe drumuri comunale.
Și cum nu erau deja destule probleme pe drumurile din Buzău, polițiștii aflați la datorie au descoperit și un șofer vitezoman, aflat în stare de ebrietate. În timpul activităților polițiștii au depistat pe DN2E85, în localitatea Limpeziș, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Galați, al cărui autoturism a fost înregistrat de aparatul radar cu o viteză de 131 km/h. Pentru că emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactiate a alcoolemiei.
Totodată, în urma apelurilor prin 112, polițiștii, cu ajutorul utilajelor de deszăpezire au intervenit pe drumurile Dj203M și Dj216, unde 5 autoturisme nu au mai putut înainta, reușind să ducă într-un loc sigur cele 11 persoane aflate în mașini.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ