VISCOLUL A MĂTURAT JUDEŢUL

0
177

Urgia s-a dezlănţuit în întreg judeţul, miercuri seară, odată cu intrarea în vigoare a codului roşu. Drumurile naţionale au fost închise, iar în localităţi vântul extrem de puternic a provocat numeroase pagube. Autorităţile au emis atenţionări către populaţie prin sistemul Ro Alert.
Viscolul a măturat judeţul începând de miercuri seară, când Buzăul s-a aflat sub cod roşu de vânt puternic. Autorităţile au decis să închidă toate drumurile naţionale care tranzitează judeţul, iar circulaţia a fost oprită până a doua zi dimineaţă. Poliţiştii, împreună cu celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, au desfăşurat activităţi în filtrele instituite în trafic, precum şi în dispozitivele de ordine şi siguranţă publică.
Viscolul a creat mari probleme şi în localităţile din judeţ, fapt ce a determinat autorităţile să emită un avertisment către populaţie prin sitemul Ro Alert. Vântul a smuls mai multe acoperişuri, inclusiv, bucăţi din ţigla metalică de pe Spitalul Judeţean. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită. Au fost puse la pământ panouri publicitare şi decoraţiuni stradale, iar câteva dintre tarabele amplasate în Piaţa Dacia, din Buzău au fost răsturnate de viscol. De asemenea a fost afectată reţeaua de distribuţie electrică şi mai multe localităţi au rămas fără current. Pompierii au fost, permanent în alertă şi au intervenit pentru stingerea mai multor incendii.
Din dispoziţia şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, efectivele care acţionau în teren până la emiterea avertizării COD ROŞU au fost suplimentate cu poliţişti de la toate structurile şi subunităţile. Peste 400 de poliţişti au executat patrulări pe tronsoanele de drum care au fost închise circulaţiei pentru verificarea acestora şi acordarea sprijinului necesar repunerii în trafic a autovehiculelor şi salvarea persoanelor. Efectivele Ministerului de Interne au intervenit pentru salvarea persoanelor în numeroase cazuri. Toate persoanele au fost preluate de polițiștii aflați în intervenții și, cu sprijinul autorităților locale, au fost adăpostite în spațiile puse la dispoziție de către acestea.
Ca urmare a avertizării meteo de cod roşu, la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a luat decizia ca şcolile din judeţ să fie închise. Astfel copiii au stat acasă, joi, iar orele pierdute urmează să le recupereze la o data ulterioară.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ