VIŞINESCU RĂMÂNE ÎN ÎNCHISOARE

0
38

Magistrații Curții de Apel București au decis să respingă ca neîntemeiată cererea de întrerupere a executării pedepsei, din motive medicale, formulată de torționarul Alexandru Vișinescu. Acesta este obligat să achite și cheltuielile de judecată în valoare de 1000 de lei. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare. Hotărârea instanței vine după ce Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” a recomandat ca Vișinescu să rămână internat pe toată durata detenției, după ce a fost efectuată o expertiză medico-legală în acest sens. Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat execută o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanității la Spitalul Penitenciarului Jilava.

DOUĂ CUTREMURE ÎNTR-O NOAPTE

Noaptea trecută, au fost înregistrate două cutremure. Primul seism, cu magnitudine 3. 4, s-a produs aproape de ora 1.00. Mișcarea telurică a avut loc la o adâncime de peste 140 de km. Epicentrul a fost localizat pe raza administrativă a județului Buzău, cel mai apropiat oraș fiind Nehoiu (31 de kilometri). Spre dimineață, la ora 4:03, un alt cutremur a fost înregistrat de seismografe. Seismul de 2,6 grade pe scara Richter, a fost unul de adâncime, cu epicentrul la 130 de kilometri, pe raza județului Vrancea.

BANI PENTRU BURSE ȘCOLARE

Aproape 150 de elevi din comuna Padina vor beneficia de burse școlare. Aleșii locali au aprobat în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local proiectul de hotărâre privind  alocarea a 60.000 de lei din bugetul administrației locale, pentru bursele școlare. Astfel, 3 elevi care au obținut rezultate deosebite la școală vor primi lunar burse de merit, fiecare în valoare de 150 de lei. Alți 48 de școlari vor primi pe durata acestui an burse de studiu de 100 de lei/lună, iar 96 de elevi vor beneficia de burse sociale. Valoarea acestora din urmă este de 50 de lei/ lună. Beneficiarii burselor vor fi stabiliți de către unitatea de învățământ în care învață elevii pe baza criteriilor specifice conform Ordinelor Ministerului Educației.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ