VIZITĂ A MINISTRLUI MEDIULUI LA BUZĂU

0
93

Azi, de ziua Mondială a Mediului, Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a fost prezent, la Buzău, unde a vizitat un teren cu o suprafață de 20.24 hectare, aflat pe Centura de Est a orașului Buzău și care urmează să fie împădurit cu 100.000 de puieți.
Potrivit minstrului, aflat azi în vizită la Buzau, în țara noastră avem peste 500,000 h de terenuri degradate, ele apar ca având destinații agricole, dar în ultimii 50 de ani nu s-a plantat nimic pe aceste terenuri, majoritatea dintre ele fiind gropi de gunoi. În acest context, primăria Municipiului Buzău împreună cu Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, lansează azi, proiectul de împădurire a terenului situat în partea dreaptă a șoselei de est a orașului, între Podul de la Măricineni și cel de la Vadu Pași.
Împădurirea ce va incepe în toamnă și va fi un scut împotriva crivățului, vîntul predominant la Buzău. Terenul nefolosit va fi împădurit cu fonduri guvernamentale. Conform institului Național de Statistică , în județul Buzău mai sunt peste 8700 h de terenuri degradate.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ