VIZITĂ NEAȘTEPTATĂ

0
44

Un buzoian s-a întâlnit față în față, preț de câteva minute cu câțiva mistreți care au năvălit în via din spatele casei. ,,Întâlnirea” a avut loc în comuna Merei. Omul s-a apropiat la câțiva metri de femelă și puii ei pentru a filma sălbăticiunile cu telefonul mobil. Specialiștii spun că acesta s-a expus unui risc major, deoarece femela putea ataca atunci când își simte puii în pericol. Sălbăticiunile nu păreau deloc speriate de apropierea omului, nici măcar de prezența câinelui, un ciobănesc mioritic. De obicei, porcii sălbatici atacă oamenii doar atunci când sunt încolțiți sau când femelele încearcă să-și protejeze puii.

DOSAR PENAL PENTRU CĂ A CONDUS BĂUT 

Polițiștii din Smeeni au oprit luni, în traffic, pe dumul naţional 2C un autovehiculcondus de un buzoian de 30 de ani, care era băut. În urma verificărilor efectuate a reieşit că bărbatul avea anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 1,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului”.

SUNĂ IAR ALARMA

Mâine, între orele 10.00 şi 11.00, sirenele de alarmare publică de pe raza județului Buzău vor fi, din nou, acționate, activitatea vizând atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat, cât și a celor cu acționare locală. Acest tip de exerciții pentru testarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă se desfășoară lunar, începând cu 2 august 2017, de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgenţă. La nivelul județului Buzău sunt instalate 132 de sirene (112 sirene electrice și 20 sirene electronice) care pot fi utilizate in cazul unor dezastre sau alte situații de protecție civilă, 40 dintre acestea fiind acționate centralizat de la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, celelalte fiind acționate la nivel local. La exercițiile organizate în anul 2017 din totalul sistemelor de alarmare verificate, aproximativ 97% au răspuns în parametri normali.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ