Vizita UNESCO la Buzău s-a încheiat

0
9

Urmează raportul final
Vizita experților UNESCO la Buzău s-a încheiat, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Buzău. În urma vizitei celor doi specialiști internaționali va fi întocmit un raport în baza căruia „Ținutul Buzăului” ar putea deveni Geoparc Global UNESCO.

“Vizita evaluatorilor UNESCO pe teren s-a încheiat. Mulțumesc…celor doi evaluatori care au avut răbdare cu noi în aceste zile și sper să fi realizat că oamenii din Ținutul Buzăului sunt oameni cu suflet care iubesc locurile natale și care doresc să renască această zonă și își doresc, cel puțin la fel ca și mine, ca Ținutul Buzăului să primească acreditarea UNESCO pentru că din momentul acela va începe adevărata renaștere”, a scris pe Facebook, Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.
Cei doi specialiști care au evaluat dacă realitatea din teritoriu corespunde criteriile necesare includerii „Ținutului Buzăului” în rețeaua internațională a georparcurilor aflate sub umbrela UNESCO au precizat la sosirea lor în Buzău, ce se va întmpla după încheierea vizitei.
O dată obținut titlul, teritoriul va fi recunoscut pe plan internațional, urmând a fi promovat de UNESCO în Rețeaua Europeană și Globală a Geoparcurilor. Acest lucru va însemna o mai mare vizibilitate din punct de vedere turistic. Ulterior, la fiecare patru ani, teritoriul va fi reevaluat și revalidat de către doi specialiști pentru a se verifica progresul în dezvoltarea comunităților.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ