VIZITE CU RESTRICȚII

0
40

Acces restricţionat al vizitatorilor în unele secţii ale Spitalului Judeţean Buzău din cauza cazurilor de gripă confirmate în judeţ, în urma analizelor efectuate la Institutul Național de Boli Infecțioase ,,Matei Balș”. Imediat ce au fost confirmate cele 4 cazuri de gripă, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au anunțat toate unitățile spitalicești cu paturi din județ. Astfel, în Spitalul Judeţean de Urgenţă a fost restricţionat sau chiar interzis accesul în secţiile unde bolnavii internaţi prezintă risc sporit de îmbolnăvire pe fondul unei imunităţi scăzute. Deja, pentru 6 secții ale Spitalului Județean s-a decis ca vizitele să fie interzise.

În celelalte secţii ale unității medicale, accesul se face controlat, fiecare pacient având voie la maxim un vizitator. Acesta din urmă nu poate sta mai mult de 10 minute în vizită.

Totodată, vizitatorii sunt obligați să se echipeze corespunzător înainte de intrarea în salon. Astfel de măsuri au fost stabilite în toate unităţile spitaliceşti cu paturi din judeţul Buzău.

Reamintim, miercuri, Direcția de Sănătate Publică a primit confirmarea unor cazuri de gripă semnalate la 3 copii de 2, 5 şi 14 ani și un adult ce provin din localitățile Mărăcineni, Glodeanu Siliştea, Costeşti şi Mihăileşti. Doi dintre pacienţi au fost confirmaţi cu virus de tip A, iar ceilalți cu virus B, formele de boală fiind uşoare. Niciunul dintre pacienţi nu a fost vaccinat antigripal.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ